Σύγχρονος Ρομπέν "τιμωρός" των τραπεζών


Σύγχρονος Ρομπέν «τιμωρός» των τραπεζών
Δεν τα έβρισκε τυχαία, τα δανειζόταν Σύμφωνα με τον κλασικό μύθο του Ρομπέν του Δασών, ο ήρωας των φτωχών έκλεβε από τους πλούσιους και μοίραζε τη λεία του στους φτωχούς συνανθρώπους του.

Η ιστορία του Ρομπέν σήμερα έχει πολλές παραλλαγές.
Μία από αυτές παρουσιάζει η εφημερίδα Daily Telegraph.
Ένας 32χρονος Ισπανός, ο Ενρίκ Ντουράν, αποφάσισε να δανειστεί από διάφορες τράπεζες περισσότερα από 500.000 ευρώ και να τα μοιράσει σε οργανώσεις, που μάχονται εναντίον του οικονομικού συστήματος.
Με τα χρήματα αυτά επίσης, εξέδωσε μία free press εφημερίδα, με το όνομα «Κρίση» στην οποία διηγείται το πως κατάφερε μέσα σε δύο χρόνια να δανειστεί όλα αυτά τα χρήματα από τις τράπεζες, τα οποία φυσικά αρνείται να επιστρέψει. «Τι καλύτερο από το να κλέβεις αυτούς που σε κλέβουν και μετά να μοιράζει τα χρήματα σε αυτούς που καταγγέλλουν το σύστημα» λέει ο ίδιος, τονίζοντας πως η κίνησή τους είναι μία προσωπική καταγγελία του τραπεζικού συστήματος.

Ο κ. Ντουράν από το Βαρκελώνη έδωσε μάλιστα στη δημοσιότητα μία λίστα με 39 τράπεζες από τις οποίες δανείστηκε τα χρήματα.
Μία από τις τράπεζες μάλιστα, τον δάνεισε πέντε φορές.
Στην αρχή ξεκίνησε παίρνοντας προσωπικά δάνεια και μετά συνέχισε με το όνομα μίας εταιρίας, καθώς δεν ήθελε να μπει στη «μαύρη λίστα» των τραπεζών.

Η αστυνομία λέει ότι δεν μπορούν να προβεί σε καμία ενέργεια αν πρώτα δε γίνει κάποια καταγγελία από κάποια τράπεζα.
Αν τελικά γίνει η καταγγελία, ο 32χρονος μπορεί να αντιμετωπίσει ποινή ως και έξι χρόνια φυλάκισης, αλλά τονίζει πως είναι προετοιμασμένος για όλα.
Οι αντιδράσεις των τραπεζών ποικίλλουν.
Ο Ζόρντι Μέστρε, διευθυντής της Caixa Sabadell, τόνισε πως δεν είναι επιτρεπτό για κανέναν να περιγελά με τέτοιο τρόπο το σύστημα.

Ωστόσο, μερικές από τις τράπεζες είπαν ότι ίσως και να μην είχαν πρόβλημα να ξεγράψουν το χρέος…

Σχολιάστε

Filed under Εντυπώσεις

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.