αντιδρά συναισθηματικά στον τρόπο με τον οποίο του φέρονται

Eπιστήμονες κατασκεύασαν ένα νέο ρομπότ, το οποίο φαίνεται να αντιδρά συναισθηματικά στον τρόπο με τον οποίο του φέρονται.

Το Heart Robot διαθέτει καρδιά, στομάχι και αισθητήρες που ανταποκρίνονται στην κίνηση, το θόρυβο και την αφή.

Εάν κάποιος αγκαλιάσει το ρομπότ αυτό θα εμποτιστεί με τρυφερότητα, τα άκρα του θα χαλαρώσουν, τα βλέφαρα θα χαμηλώσουν, η αναπνοή του θα χαλαρώσει και ο ρυθμός των χτύπων της καρδιάς του θα μειωθεί.

Όμως εάν κάνετε μια απότομη κίνηση ή φωνάξετε αυτό θα μαζευτεί, θα σφίξει τα χέρια του και θα ανοίξει διάπλατα τα μάτια, ενώ ταυτόχρονα ο ρυθμός της καρδιάς και της αναπνοής του θα αυξηθούν.

Ο νέος ρομποτικός μηχανισμός σχεδιάστηκε από επιστήμονες στο πανεπιστήμιο της Δυτικής Αγγλίας στο Μπρίστολ, για να εξερευνήσουν τον τρόπο με τον οποίο μπορεί να αντιδράσουν οι άνθρωποι σε μια μηχανή που δείχνει να έχει συναισθήματα.(!)

Η Holly Cave, η οποία βοήθησε στην οργάνωση της ιδέας, είπε: «Το νέο ρομπότ μοιάζει να είναι διασταύρωση του ET και ενός Gollum, με μέγεθος ενός μικρού παιδιού.

«Κάθε παιδί αντιδρά στο ρομπότ με διαφορετικό τρόπο.

Είτε θέλουν να το αγκαλιάσουν και να το φροντίσουν όπως μια κούκλα ή ένα μωρό, είτε απλά θέλουν να το φοβίσουν»
Όπως προσθέτει και η επιστήμονας, ο τρόπος με τον οποίο θα αλληλεπιδρούν οι άνθρωποι και τα ρομπότ στο μέλλον είναι ένα θέμα που εγείρει πολλά ενδιαφέροντα ηθικά ερωτήματα।

Advertisements

Σχολιάστε

Filed under Εικόνες που μιλάνε

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.